Jack Daniels Bourbon Whiskey
Jack Daniel's is een volle whisky met smaken van rijp fruit. Jack Daniels is, zoals de meesten denken, geen bourbon whiskey, maar Tennessee whisky. Dit komt omdat Jack Daniels anders gemaakt wordt. Jack Daniels wordt gefiltered in in houtskool en daarnaast wordt er een speciale vergistingstechniek toegepast. Daardoor heeft Jack Daniels'naast de bekende zoete volle smaak ook een licht rokerige smaak. De Black Label staat niet alleen bekend om zijn kwaliteit, maar ook vanwege de link met (rock)muziek. Jack Daniel's gaat sinds 1866 hand in hand met de legendes van de muziek. Aanbevolen drinkwijze is puur, on the rocks of gemixt met cola. Elke druppel Jack Daniel's komt sinds 1866 uit Lynchburg, een dorpje in Tennessee met 600 inwoners, waarvan de helft werkt bij Jack Daniel's. Jack Daniel's is vanwege het unieke Charcoal mellowing proces geen bourbon, maar een Tennessee Whiskey (een categorie op zichzelf). Dit houdt in dat iedere druppel Jack Daniel's gefilterd wordt door een laag van 3 meter houtskool, wat 10 dagen duurt. Hierdoor absorbeert de whiskey de essentie van de houtskool. Daarnaast wordt Jack Daniel's middels de 'Sour Mash' distillatie methode geproduceerd. Sour Mash is een proces waarbij een speciale vergistingstechniek wordt toegepast. Eenderde gist van de vorige vergisting wordt vermengd met tweederde nieuwe gisten en toegevoegd aan het beslag. Hierdoor krijgt het distillaat extra aroma's. Beschrijving Tennesee sour mash whiskey. Tennessee whiskey. Inhoud en gewicht 70 Centiliter. Alcoholpercentage 40%